Sunday, October 18, 2009

They Cracked Me Up!

First and foremost, this is the vocabulary of the day

Thomas Edison-an American scientist who invented light bulb
Edison Chen-a famous Hong Kong male artist
Nicholas Tse- abang aku..haha. Also, a famous HK artist

I was talking to Tini in her house after Tajwid class yesterday evening:

Me: Aku cam tak caye jek Nicholas tuh huge crush aku ms skolah menengah. Sampai skarang pon minat die lagik. Biase kalo aku tgk cite apa2, kejap jek aku minat pelakon cite tuh.
Tini: A'ah.Aku pon..macam aku minat Thomas Edison. Kejap jek minatnye.
Me: (Diam tak terkata) then I burst out into laughter
Tini: Eh..eh..Edison Chen kan patutnye
Me: (Tanpa sedar, dah gelak guling-guling, rolling-rolling sampai living room)

At night, in my room..

After I told Zawa about the incident, we laughed about it together. So, I decided to tell Nisa, too when she came to my room. Well, since I'm a very good person at heart,I started with this question: (In case Nisa didn't recall who Thomas Edison is, I was meant to tell her)

Me: Nisa, ko kenal Thomas Edison tak?
Nisa: Oh..bukan pelakon cina tuh ke?
Me: (Almost died from laughing)
Nisa: Eh..bukan ke? Ohh...pelakon 'Twillight' tuh ek?
Me: (Pengsan for the second time)
Me: Cukup la ko cakap Thomas Edison tuh plakon cina, asal nk tambah die pelakon Twillight laks..hahahaha

Thanks to Nisa and Tini that I had a very good laugh yesterday. haha.


Character Chart




Thomas Edison



Edison Chen

Credits to :
www.menscoolhairstyle.blogspot.com
www.archives.gov/exhibits/american_originals_iv/images/thomas_edison/thomas_edison.html

7 comments:

you-know-who said...

yaya!...

sekarang aku dh crush kat due-due lelaki kacak ini...(Thomas Edison-atuk aku, n Edison Chen-kira pakcik aku la kot)...
So..boleh tk assume klu aku kira tk bolok la...since aku memang dh tercrush kat diorang...hihi..
(cubaan men"cover" yg agak amatur levelnya)...

sakina said...

yaya! adoi comel la korang ni sume...aku pun dgn tak tersengajanya terguling atas katil after bace post ko ni...adei thnx for a good laugh, really a medicine during hard times...ehehe =D

farhah said...

hahaha... aku pon gelak gle2 weh...smpai sakit perut da. xtahan bolok2 tu especially nysa... haha...

nysa said...

oiteeeeeeeeeee kutokkkkkkkkk

Baizura said...

lawak giler yaaaaaaaa! HAHAHAHAHAHHA

daju said...

lawakkk gile...smpai 2 kali..
hahha..
dah lame x de good laugh mcm nih..

auni 'izzati said...

kt dah tgelak sorg2 dalam lab comp boucke ni...org depan ni dah tgok pelik dah..asal tutop2 muke,,nk mnangis dah ....lawak>>.